arhiv


Reciklirana obleka, 2006

http://www.nikakorsic.si/dela/reciklirana-obleka-recicled-dress

http://www.nikakorsic.si/dela/reciklirana-obleka-recicled-dress

http://www.nikakorsic.si/dela/reciklirana-obleka-recicled-dress

Reciklirana obleka

Kovinska obleka narejena iz ostankov navadnih aluminijastih pločevink.
En izmed mojih najljubših projektov, spominja me na prijetno druženje in pomoč prijateljev. 
Ex, 2009

http://www.nikakorsic.si/dela/eks-ex


Serija petih slik, od katerih imam samo še dve. Ena je z veliko križarko odšla na Filipine ... ja, moje slike so tudi na drugi strani oceana. Slike so nastale v čudovitem kreativnem obdobju in ko sem prvič uživala v čisto svojem ateljeju.
Lucky Charm, 2015

Ja, tudi model sem bila! Fotografirala me je nekdanja sošolka Urša Brate, multitalent, ki svojo pravo umetniško pot še išče. Lucky Charm`s so broške, ki pašejo čisto vsakemu! 
Nato sem fotografije oblikovalsko postavila na rolo - kako enostavno!
Narava kot jo vidi narava, I. Geister, 2010
Naravoslovna monografija, barvne fotografije, 256 strani

Na krajinsko pestrost in bogastvo rastlinskega in živalskega sveta vpliva tudi dolgotrajno kultiviranje narave. Zamisel monografije se izogiba običajnemu izletniškemu predstavljanju narave. S pomočjo leposlovne besede in naravoslovne fotografije v knjigi spregovorijo predvsem rastline in živali, ki se tisočletja soočajo s človekovim spreminjanjem narave. Njihov odgovor je presenetljivo spravljiv: tako kot se prilagajajo naravnim ujmam, se prilagajajo tudi kultiviranju narave. Vsebina: Uvod v čudenja – O človekovem odnosu do narave – Divjina in kultura – Čudesa živalskega sveta – Čudesa rastlinskega sveta – Ptice, vstale od mrtvih – očarljiva golazen. Fotografije so po večini avtorjeve, risbe sta prispevali Nika Korsič in Maja Marčič.

I.G.

Oblikovanje in priprava na tisk: Nika Korsič
Za naročilo knjige pišite na: favnistika@siol.net

Plastično sadje in zelenjava, 2010

http://www.nikakorsic.si/dela/plastika-plastics

http://www.nikakorsic.si/dela/plastika-plastics

Akademski projekt pri predmetu Plastica ornamentale, ki je nastal skupaj s takratno sošolko Uršo Brate. Plastično sadje in zelenjavo sva pomočili v stopljen obarvan vosek in parafin. Rezultat je bil osupljivo večplasten, a kar je najlepše, so za tem projektom ostale zanimive fotografije.

Abstraktni kartončki, 2007Serija sedmih majhnih abstrakcij na katonu, ki se je našel na poti "ko nekam lahko nekaj narišeš".
Tehnika: akril

Newyorški dnevnik, I. Geister, 2010


https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/favnistika/


Roman, 178 strani


Zgodba: Pisatelj in fotografinja iz Slovenije imata v New Yorku mesec dni časa, da pripravita potopis v sliki in besedi. Potepata se po avenijah in parkih, obiskujeta razstave. Kljub temu, da prebivata v velemestnem stanovanju, njun kovček, poln čustvene prtljage, prinesene iz domovine, še kar potuje, iz dneva v dan si ga podajata iz rok v roke. Ko se že zdi, da je zgodba preveč vsakdanja in premalo vznemirljiva, se neke viharne noči vse skupaj postavi na glavo. Nebotičnik v New Yorku pomeni vse kaj drugega kot nebotičnik v Ljubljani.

I.G.

Oblikovanje in priprava na tisk: Nika Korsič
Za naročilo knjige pišite na: favnistika@siol.net

Life is a rainbow, 2008
Fotografska instalacija

Projekt je nastal v Italiji v sodelovanju na Workshopu Real Presence 8. Življenje je mavrica je zaradi večkulturnih sodelovanj in z mislijo na razstavo, postal Life is a rainbow. Nastal je kot eksperiment v fotografiji, raziskovanje sivin ter tako nastal polkrog, ki se širi iz točke A v točko B - začetek in konec našega ustvarjanja. Fotografije so nastale v času workshopa, upodabljajo pa akcijo umetnikov vseh parih dni, preden se je odvila zaključna otvoritev.
Doživeti Škocjanski zatok, I. Geister


https://sites.google.com/a/inovelmedia.si/favnistika/

Monografija: 332 strani, 665 fotografij

Naravni rezervat Škocjanski zatok je pomembno počivališče ptic ob njihovi spomladanski in jesenski selitvi, številne vrste vodnih in močvirskih ptic pa tukaj tudi gnezdijo. Doslej je bilo na območju rezervata opaženih okrog dvesto petdeset vrst ptic, trideset vrst rib, štirideset vrst kačjih pastirjev, tristo vrst metuljev in tristo vrst hroščev, pa tudi številne druge živali. Rastlinski svet bogatijo slanuše, rastline, ki so prilagojene za življenje na slanih tleh.

I.G.

Oblikovanje in priprava na tisk: Nika Korsič
Za naročilo knjige pišite na: favnistika@siol.net

VEČ o tem? KLIK!
Kolaž natura, 2007


Serija majhnih kolažev na katonu, ki sem ga skbno izrezala iz zastarele mape. 

Spletni čas, 2014

http://www.inovelmedia.si/

Spletni časopis, virtualni magazin, prostor mnenj. Nora ideja, ki ima korenine že dolgo pred letom 2104 in se zdaj lepo uveljavlja. 

"Moto Spletnega časa so učinkovite misli, izrazit stil in edinstven pogled. Zbiramo najrazličnejše informacije, razpolagamo z različnimi mnenji, pišemo leposlovna besedila, bloge in dnevnike, delamo intervjuje, ujemamo misli, tipkamo reportaže, potopise, ter s svetlobo ujemamo fotografije, kdaj pa kdaj se igramo tudi z barvicami."
(Spletni čas)
Monotipija iz ostankov na plaži, 2010


http://www.nikakorsic.si/dela/grafika-graphic
http://www.nikakorsic.si/dela/grafika-graphic
http://www.nikakorsic.si/dela/grafika-graphic
Zakaj pa ne, sem si rekla, si kupila barve za tisk, valjček in na plaži poiskala razne predmete in naplavine. Školjke, špage, lesene palčke in delčki pločevink so tako za vedno ostali natisnjeni na papir.